Brød

Vi bager altid alt vores brød selv og blander ingredienser, så det, der kommer ud af ovnen, ikke bare er brød, men livsglæde og livskvalitet. Købebrød smager af savsmuld, mener jeg. Og hvis ens brød ikke er godt, så bliver ens liv heller ikke godt.

En historie om hvad brød kan.

På et tidspunkt i fortællingen står Jonas på 11. etage i en lejlighed på Manhattan. Hans kone er ikke med på rejsen, og brødet i New York smager ham ikke. Derfor giver han sig til selv at eksperimentere med bagværket. Og bedst som han sætter det langtidshævede brød i ovnen, bemærker han omridset af et menneske uden for sit vindue. Ude på afsatsen på 11. sal står en mand i meningsløshed og desperation og truer med at springe.

”Giv mig bare én god grund til, at jeg ikke skal springe,” beder han.

Jonas er klar over, at det, manden beder om, er en mening med livet, og han ved, han ikke bare kan fyre nogle intetsigende floskler af om, at solen igen vil skinne i morgen, for at undgå, at manden springer. Derfor kravler Jonas ud til manden, griber ham i armen og siger noget, der giver manden lyst til at leve mindst én dag mere:

”Du skal få ikke bare én, men to gode grunde til ikke at springe: Et nybagt brød og en god historie.”

Kursus i april med max 6 deltager – Surdej

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen